Η Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης είναι η πρώτη Μικροζυθοποιία στη Θεσσαλονίκη.
Είμαστε 4 φίλοι και παλιοί συμφοιτητές, ο Αντώνης, ο Νίκος, ο Θωμάς και η Λίνα. Ο Αντώνης είναι χημικός και οι υπόλοιποι είμαστε Γεωπόνοι-Τεχνολόγοι τροφίμων.

Η Άλη είναι η μπύρα μας.
Η ιδέα της Άλη προέκυψε πριν από αρκετά χρόνια, κατά τη διάρκεια των σπουδών μας. Τα ερεθίσματα που πήραμε κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών μας στην Ολλανδία ήταν η αρχή για να μας μπει το μικρόβιο! Σιγά σιγά, ανακαλύψαμε τους διάφορους τύπους μπύρας, την έννοια και τη κουλτούρα της μικροζυθοποιίας και αρχίσαμε να πειραματιζόμαστε δοκιμάζοντας συνταγές σε επίπεδο σπιτικής ζυθοποίησης. Στα μετέπειτα χρόνια, ο καθένας μας ακολούθησε τη δική του πορεία και απέκτησε διαφορετική εργασιακή εμπειρία στο κομμάτι των τροφίμων & ποτών. Ταξιδέψαμε πολύ, εργαστήκαμε στο εξωτερικό, ήρθαμε σε επαφή με νέα ερεθίσματα και τελικά ο συνδυασμός των εμπειριών αυτών και η κοινή μας αγάπη για τη μπύρα, οδήγησαν στο να φτιάξουμε το δικό μας ζυθοποιείο, στην πόλη μας, τη Θεσσαλονίκη και έτσι να ξεκινήσουμε το κοινό μας ταξίδι.

Άλη σημαίνει περιπλάνηση.
Είναι η διαδρομή του αλήτη, του ελεύθερου ανθρώπου που τολμά, ρισκάρει, μάχεται, αναζητώντας διαρκώς νέες εμπειρίες και ιδέες.

Άλη είναι η δική μας περιπλάνηση, είναι η γεύση και τα αρώματα που μας συντροφεύουν, είναι η περιπλάνηση στον κόσμο της μπύρας.

Είμαστε και θα παραμείνουμε μικροί επειδή θέλουμε να παράγουμε αλη-θινή μπύρα!

Στόχος μας είναι να διαδώσουμε την κουλτούρα της μπύρας στην Ελλάδα, αλλά και την έννοια της μικροζυθοποιίας. Επιθυμούμε να “εκπαιδεύσουμε” το κοινό σχετικά με τη μπύρα και να το μυήσουμε σε νέες γεύσεις και αρώματα.
Σκοπός μας είναι η κάθε μπύρα μας να διακρίνεται για τα ιδιαίτερα αρώματα και γεύσεις της.
Θέλουμε η Άλη να καθιερωθεί ως η τοπική μπύρα της Θεσσαλονίκης.
Σαν μικροζυθοποιία, θέλουμε να είμαστε ευέλικτοι και έτσι να σχεδιάζουμε και να παράγουμε συνεχώς νέες συνταγές.